İstanbul Üniversitesi ve Huawei Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Üniversitesi ile bilişim ve iletişim teknolojileri (BİT) sağlayıcısı Huawei arasındaki iş birliği protokolü, 22 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen törenle imzalandı.

Protokol, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Huawei Türkiye Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Wu Lianqing tarafından imzalandı. Protokol kapsamında İstanbul Üniversitesi, BİT kapasitesini kurma ve Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojileri endüstrisinin gelişimini hızlandırma için yeterli bilgi ve iletişim teknolojileri yeteneği geliştirmeyi amaçlıyor. Huawei ise protokol kapsamında en son BİT teknolojisini tanıtmak için İstanbul Üniversitesi’ne yardımcı olacak ve BİT eğitim merkezi inşa edecek.

Bilişim ve İletişim Teknolojileri Alanında Nitelikli Personel Yetiştirilecek

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Ak imza töreninde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Üniversitelerin en temel amacının bilgiyi insanla buluşturmak olduğu bilinci ile ürüne ve hizmete dönüşen iş birliklerine büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin en köklü ve donanımlı teknokentlerinden biri olan Üniversitemizin teknokenti, bilgi ve deneyimlerin ürüne dönüşmesi bakımından önemli bir yere sahip. Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojilerinin geliştirilmesini sağlamak için Huawei ile yaptığımız bu iş birliği hem üniversitemiz hem de ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu protokol ile hem öğrencilerimiz en yeni teknolojileri öğrenecek hem de bilişim ve iletişim teknolojileri alanına nitelikli personel yetiştirilmesine katkıda bulunacağız. Öğrenciler sektörün aramış olduğu yeterlilikler doğrultusunda alacakları eğitim ile sektör tarafından daha tercih edilen nitelikli bir iş gücünü oluşturacak. İşbirlikleri ve verdikleri destek için Huawei’ye teşekkür ediyoruz.”

Türkiye’de Bilişim Sektörünün Gelişimine Katkı Sağlanacak

İstanbul Üniversitesi rektörlük binasında düzenlenen tören ile sözleşmeye imza atan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Wu Lianqing, “Huawei Yetkili Bilgi ve Ağ Akademisi (HAINA) projesini 150’den fazla ülkede faaliyete geçiriyoruz. Türkiye bilişim sektörünün gelişime katkı saglayacak bir projeyi de Türkiye’nin ilk ve en köklü üniversitesi ile yapmaktan gurur duyuyoruz. İstanbul Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştireceğimiz bu proje sayesinde bilişim ve iletişim teknolojileri sektöründeki nitelikli eleman gelişimine katkı saglamış olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

İmzalanan protokol çerçevesinde Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri kapasitesini kurmak ve Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojilerinin geliştirilmesini sağlamak için İstanbul Üniversitesi’nde Huawei Yetkili Bilgi ve Ağ Akademisi (HAINA) kurulacak. HAINA’da bilim insanlarına IP Ağ Eğitim Müfredatları, Güvenlik Ağı Eğitim Müfredatları, BT Ağ Eğitim Müfredatları, CT Ağ Eğitimi ve En Son BİT Teknoloji Online Eğitimi kapsayan ICT Teknik Eğitimi verilecek.

İlk etapta ağ ve güvenlik teknolojileri ile başlayacak eğitimler kapsamında akademi öğrencileri; ağ temelleri, anahtar ve yönlendiricilerin prensipleri, TCP / IP protokol ailesi, yönlendirme protokolleri, erişim kontrolü, ağ hatalarının giderilmesi, Huawei yönlendirme ve anahtarlama aygıtlarının kurulumu ve devreye alınması gibi teknik konularda bilgi ve pratik sahibi olacaklar. Ayrıca gelişmiş güvenlik duvarı teknolojileri, saldırı savunma teknolojisi, terminal güvenlik çözümü tasarımı, güvenli ağ altyapıları, terminal güvenliği ve servis güvenlik ağı çözümleri oluşturma konularında eğitim alma şansı yakalayacaklar.

Huawei Yetkili Bilgi ve Ağ Akademisi’nde yüzyüze eğitimlerin yanı sıra, online olarak takip edilebilecek çevrimiçi eğitimler de yer alacak. Eğitimler sonunda Huawei başarılı olan öğrencilere proje uygulama imkanı sağlayacak.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password