Soycan’ın hedefi 20 Milyon Euro

Türkiye, Karadeniz’deki komşusu olan ve ticari anlamdaki stratejik ortaklığını 30 yıldır sürdürdüğü Ukrayna ile Serbest Ticaret Anlaşması (STA) imzaladı. Soycan Şirketler Grubu’nun Ukrayna’daki yatırımlarının ve ticari faaliyetlerinin bu anlaşmayla daha da güçleneceğini belirten Soycan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, grup iştiraklerinden Zeynela Motor Vehicles ve Sarpedon Global Trade ile bölgede önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve 2022 yılında Ukrayna şirketleriyle pazarda 20 milyon Euro’luk ciro hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

Zeynela Motor Vehicles, Ukrayna’daki yatırım atağını 2022’de de sürdürecek

Grup iştiraklerinden Zeynela Motor Vehicles ile, dünya standartlarındaki kaliteli ve uzun ömürlü ticari araçları, satış sonrası hizmetler ile rekabetçi imkanlarla sunduklarını ve portföyündeki ticari araç markalarını ve ürün gamını geliştirerek, alanında lider Türk markalarının Ukrayna ve Belarus’taki tek yetkili satış temsilcisi olmaya devam ettiklerini söyleyen Soycan, “2019’da ilk olarak Belarus şirketleriyle faaliyetlerine başlayan, akabinde Ukrayna ve Türkiye şirketlerinin kurulmasıyla ürün yelpazesi, hizmet ve faaliyet alanını genişleten Zeynela Motor Vehicles ile uluslararası lojistik, ulaştırma, inşaat, tarım, savunma sektörlerine yönelik araçlar, ekipmanlar ve yedek parçaların distribütörlüğünü yapıyoruz. Şu an bünyemizde yer alan Koluman, Anadolu Isuzu ve Yıldız Treyler markalı ticari araç grupları ile farklı segmentlerin dahil olduğu geniş bir hedef kitleye ulaşıyoruz. Farklı ticari araç grupları için de segmentinde lider markalarla görüşmelerimiz de devam ediyor. 2021 yılında başladığımız Ukrayna ekip, bayi ve servis ağı yapılanmamızı 2022 yılında daha da genişleterek 20’den fazla şehirde bayi yapılanmamızı tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Ukrayna’daki ağaç ve orman ürünlerinin potansiyeli Sarpedon Global Trade’e emanet

Bir diğer grup şirketi Sarpedon Global Trade ile uluslararası ticaret üzerine uzmanlaşmış ekibi sayesinde farklı emtiaların offline-online ticaretini yaptıklarını ifade eden Soycan, Ukrayna’daki etkinliklerine dair şunları söyledi: “Sarpedon Global Trade ile Belarus ve Ukrayna başta olmak üzere 6 farklı ülkede yer alan bölge şirketleriyle farklı branşlarda, farklı emtiaları istikrarlı ve kesintisiz tedariğini sağlıyoruz. Ukrayna özelinde farklı markalarda ağaç işleme makinelerinin distribütörlüğünü üstlenerek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. İki ülke arasında imzalanan STA ile birlikte karşılıklı ticari faaliyetlerini canlandırmayı, ağaç ve orman ürünleri pazarındaki potansiyeli değerlendirmeyi hedefliyoruz.”

Soycan Şirketler Grubu’nun Ukrayna pazarındaki hedefi 20 milyon Euro

Türkiye ve Ukrayna arasındaki iş birliğini geliştirmek adına 2022’nin önemli bir fırsat yılı olacağını söyleyen Soycan, “Soycan Şirketler Grubu olarak bölgesinde önemli bir ticari güce sahip Ukrayna ile yaptığımız iş birliğine değer veriyoruz. STA, diğer ülkelere yapılan ihracat potansiyeli olan sektörlerin de önünü açacak. Böylece Ukrayna ile olan coğrafi yakınlık ve komşuluk ilişkimiz STA ile beraber uzun dönemli bir stratejik ortaklığa dönüşecek. Büyümesini her yıl düzenli bir biçimde gerçekleştiren ve dinamik bir yapıya sahip Ukrayna ekonomisinde Türk yatırımlarının sayısı da artış gösterecek. Ülkemizin Ukrayna’ya ihracatının son 5 yıl içerisinde yıllık ortalama yüzde 14 büyüdüğü görülmekte. İhracatımızın en yüksek gerçekleştiği sektör ise son 5 yıllık dönemde yıllık ortalama yüzde 30 büyüme göstererek 175 milyon dolara ulaşan makine ve mekanik parçalar. Bunu 158 milyon dolarla demir-çelik, 150 milyon dolarla elektrikli cihaz ve parçalar, yıllık yüzde 35 büyüme oranına sahip otomotiv takip ediyor. İmzalanan STA, ülkemizdeki diğer şirketler açısından da önemli fırsatlar sunuyor. Kağıt ve selüloz sanayi ile ağaç ve ağaç işleme sanayinin büyümesi düşünüldüğünde bu alana yönelik makine ihracatı, Türk firmaların ciddi yatırımlar yapmasını mümkün kılıyor. Böylesine farklı alanlardaki yatırım fırsatlarının bulunmasının, bu yıldan itibaren dış ticaret hacmine daha da ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Mevcut rakamlar ise bu durumun daha iyi sonuçları ortaya çıkaracağını gösteriyor. 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 52 oranında artarak 7,4 milyar dolara yükselen ticaret hacminin 3,2 milyar dolarını ihracat oluşturuyor. STA sonucunda bu iş birliğinin daha etkin hale gelerek yeni rekorlar kıracağını tahmin ediyor ve ticaret hacminin kısa zamanda 10 milyar dolara ulaşacağını öngörüyoruz. Grup şirketlerimizin yatırım ve faaliyetleriyle bu ticaret hacminden önemli bir pay almasını planlıyor ve 2022 yılı sonunda 20 milyon Euro ciro hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password