Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na doğru

– Tarım ve hayvancılık sektöründe Avrupa’nın önde gelen fuarları arasında gösterilen AGROEXPO, “Genç Çiftçiler” temasıyla 19-22 Ocak tarihlerinde Gaziemir Fuar Alanı’nda düzenlenecek

Tarım ve hayvancılık sektöründe Avrupa’nın önde gelen fuarları arasında gösterilen AGROEXPO’nun 12’ncisi, 19-22 Ocak tarihleri arasında Gaziemir Fuar Alanı’nda “Genç Çiftçiler” temasıyla düzenlenecek.

AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bilgilendirme toplantısı, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, meslek odası başkanları ve Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan’ın katılımıyla yapıldı.

Ahmet Güldal konuşmasında tarım sektörünün kalbinin İzmir’de attığını, Türkiye’nin 81 ilinden ve yurt dışından katılımla fuarın düzenleneceğini kaydetti.

Fuara 54 ülkeden katılımcı beklediklerini vurgulayan Güldal, “Fuarda Türk tarımını dünyaya tanıtma imkanı buluyoruz.” dedi.

Güldal, AGROEXPO’nun teması “Genç Çiftçiler”in,  Milli Tarım Projesi açısından da büyük önem taşıdığını belirtti.

– 300 bin ziyaretçi bekleniyor

Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ise 2016 yılında fuarın 450’nin üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcı firma, 250 bin ziyaretçi sayısı ile Avrupa’nın en büyük dört tarım fuarı arasına girdiğini, bu yıl 19-22 Ocak tarihlerinde yine Türk ve dünya tarımını buluşturacağını belirtti.

“Biz Türk tarımının geleceğiyiz” sloganıyla yola çıktıklarına işaret eden Tan, Avrupa Tarım Makineleri Sanayicileri Birliği (CEMA) Başkanı Richard Markwell ile sektör temsilcilerini buluşturacaklarını açıkladı.

Fuarın 2017 yılında Gaziemir Fuar Alanı’nda 90 bin metrekarelik sergi alanında, 750 katılımcı ve yaklaşık 300 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlandıkları bilgisini veren Tan, şöyle devam etti:

“Etkinliklerin yanı sıra ağırlıklı olarak İran, Fas, Sudan, Mısır, Suudi Arabistan, Cezayir, Ürdün, Umman, Kıbrıs, Ukrayna, Azerbaycan, İtalya, Belçika ve birçok Afrika ülkesinden alım heyetleri ile ikili görüşme organizasyonları yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı kapsamında düzenlenecek olan alım heyetleri ve ikili görüşmelerin yapılacağı fuar kapsamında İran Tarım İş Forumu ve Arap Tarım İş Forumu gerçekleştirilecek.”

Tan, organizasyonu ziraat odaları, üretici birlikleri ve resmi kurum temsilcileri iş birliğiyle gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

– Diğer etkinlikler

Organizasyon kapsamında Tarım Sanayi Entegrasyonu Zirvesi, “Türkiye’de Tarım Sanayi Entegrasyonu’nun 2025 Vizyonu” adıyla düzenlenecek.

Yeni üretim traktör modellerinin tanıtılacağı fuarda Damızlık Sığır Irk Tanıtımları, Boğa Irk Tanıtımları, Koyun Keçi Güzellik Yarışması, Yoğurt Yeme Yarışması, Süt Sağım Yarışması da yapılacak.

Kaynak AA

Yapılan Yorumlar [0]

Yorum Bırakın

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password