METİGEM’den Üniversite-Sanayi İş birliğinde önemli adım

Iğdır Üniversitesi ile İstanbul Metal İş-Teknoloji ve İş Geliştirme Merkezi (METİGEM) arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolle, yaklaşık 220.000 m² alan üzerine inşa edilmiş 670 tanesi atölye tipi olmak üzere 710 işyeri, 7 adet hizmet blokları, açık otoparkları, 5.500 m² alan üzerine kurulu katlı kapalı otoparkı ve camisiyle İstanbul İkitelli’de kurulu 38 sanayi sitesi arasında en yenilikçi sanayii sitelerinden biri olan Metal İş Sanayi Sitesi içinde Iğdır Üniversitesi’ne yer tahsis edildi.

Yapılan protokol öncesi bilgi veren  Metal-İş Teknoloji ve İş Geliştirme Merkezi (METİGEM) Proje Koordinatörü Prof. Dr. Halil Rıdvan Öz üniversite sanayi işbirliği için gelen Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya teşekkür ederek şunları söyledi: “Kısa adı METİGEM olan bu kurum İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) tarafından 2017 yılı için hibe desteğine layık görülerek kuruldu. Bu birim, imalatçı kobilerin öncelikli ihtiyaçlarını karşılayacak bir birim. Yani ihracat, finansman, tasarım, prototipleme, arge- proje geliştirme, mesleki-teknik eğitimler ve üniversite-sanayi iş birliği konularında eğitim veren birim olacağız. Bu ihtiyaçlar için METİGEM Projesini şekillendirdik ve bunlarla ilgili birimleri kurduk. Bu hizmetleri yürütecek mühendis ve uzman kadrolar istihdam ediyoruz. Metal – İş’in tahsis ettiği eski yönetim binasında Iğdır Üniversitesinin hizmetine bir alan tahsis ettik. 3D lazer ölçüm cihazı, 3D printer, gelişmiş tasarım yazılımları ve iş istasyonu bilgisayarları, Iğdır Üniversitesi’nin katma değerli rekabetçi yeni ürünler geliştirebilmesine katkı sağlamak üzere genç araştırmacıların hizmetine sunacağız.’’ dedi.

Iğdır Üniversite ile İhracatta İşbirliği Sağlanacak

Protokol sonrası  Metal-İş Kooperatif Başkanı İhsan ALPER, Rektör Alma’nın kendilerini ziyaretlerinden memnun kaldıklarını belirterek sosyal tesis (METRO34) projesi için Ak Yapı İnşaat A.Ş. ile %53’ü kooperatifin payında kalmak üzere inşaatlarını bitirdiklerini ve bu plazada üniversiteye alan açarak ihracata yönelik işbirliklerini yürütebileceklerini söyledi.

İmza töreninde hazır bulunan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Danışmanı Dr. Metin Gürsan da birliğin kurucu üyelerinden birinin Iğdır Üniversitesi olduğunu ifade etti. KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile bu birliğe sadece Iğdır Üniversitesi’nin değil aynı zamanda bu ile komşu olan İran, Azerbaycan, Gürcistan ülkelerindeki üniversiteleri de burada işbirliğine getireceklerini söyleyen Gürcan; kullanılmakta olan bu sanayii alanında eğitimli ve nitelikli ortalama 4.000 kişinin çalıştığını, bu sitede, savunma sanayinden otomotive, gıdadan ambalaja birçok sektöre yönelik makine, yedek parça, kalıp, aksam gibi farklı ve özellikli imalatlar yapılmakta olduğunu, çeşitli metal hammadde ve malzemelerin temin edilebilmekte olmasının o coğrafya için de ülkemiz ihracatı için de büyük önem taşıdığını, söyledi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma imza töreninde Iğdır Üniversitesi’ne yer tahsis edilmesinden ve yapılan bu iş birliğinde büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. İmza töreninin akabinde 3D lazer cihazı taraması hakkında yetkililerden bilgi alan Rektör Alma, METİGEM Koordinatörüne Üniversite için 3D lazer cihazı siparişi verdi.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password