İstanbul Festivaller Şehri Olacak

İBB Turizm Platformu tarafından düzenlenen İstanbul Turizm Çalıştayı’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, İstanbul’u festivaller şehri yapmak istediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turizm Platformu, kent turizmini masaya yatırmak için İstanbul Turizm Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor. Sektörün tüm paydaşlarının bir araya getiren ve turizmi bütüncül bir şekilde ele almak için düzenlenen çalıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ve Turizm Platformu’nun Teknik Kooridinatörü Özcan Biçer’in konuşmasıyla başladı. İki isim de geçirdiği trafik kazası nedeniyle iyileşme süreci devam eden Cumhur Güven Taşbaşı’na geçmiş olsun dileklerini paylaştı. Arslan konuşmasında, “İstanbul’u kültür sanat turizm ve spor alanlarını birleştirmek ve festival kenti yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Biçer ise, “Turizmde, İstanbullular olarak kendi fikirlerimizi ortaya koyacak, kendi çalışmamızı yapacağız” dedi.

“ÖNCELİKLERİMİZİ TESPİT ETTİK”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, turizmin farklı alanlarında faaliyet gösteren, proje geliştiren, içerik üreten; meslek kuruluşları, örgütler, odalar, kamu kuruluşları, işletmeler, akademisyenler ve kanaat önderlerinin katıldığı çalıştayın açılışında konuşma gerçekleştirdi. Kenti festivaller şehri haline getirmek istediklerini açıklayan Arslan şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’da yaşayan çocuk, genç, yaşlı her bireyin günlük yaşantısına renk getirmeyi, İstanbulluları demokratik ve kardeşçe bir ortamda, anılarında yer bulacak etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bu etkinlikler kapsamında uluslararası davetlerle birlikte, mesleki kurumların ve sorunların tartışılacağı paneller ve toplantılar gerçekleştireceğiz.”

Turizmin kente sağlayacağı katkıya dikkat çeken Arslan, bu hedefe ulaşmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“Öncelikle biz bunları belirlerken ‘Yeşil İstanbul’, ‘Adil İstanbul’, ‘Yaşayan Şehir İstanbul’, ‘24 Saat Ulaşılabilir İstanbul’ olarak önceliklerimizi tespit ettik. Bu öncelikler çerçevesinde de çözümlerimizi hayata geçirdik. Bildiğiniz gibi artık ‘gece metrosu’ uygulamasıyla özellikle gençlerin, iş insanlarının, vardiyalı çalışanların ve turistlerin hayatı büyük ölçüde kolaylaştı.”

“PLATFORM BİR DEMOKRASİ DÜŞÜNCESİ”

Platformu bir demokrasi düşüncesi olarak tanımlayan Turizm Platformu Teknik Koordinatörü Özcan Biçer ise konuşmasında şunları dedi: “Sürdürülebilir turizm vizyonuyla turizmi ele alacağız. Kamu kurumlarını, sektör temsilcilerini, konsoloslukları, üniversiteleri, uzman kişileri ve birçok paydaşı bir araya getirdik. Bugün burada komisyonların kuruluşunu yapıyoruz. Komisyonların kuruluşundan sonra vizyon belgesi oluşturmaya çalışacağız. Sonrasında da turizm master planı belirlemek ve eylem planı oluşturmak istiyoruz. Dijital platform üzerinden de tüm vatandaşlarımızın dahil olduğu daha kapsamlı bir katılım düşüncesindeyiz.”

TÜM KATILIMCILARIN GÖRÜŞÜ ALINIYOR

Çalıştayda tematik olarak ayrılan her masaya, her bir katılımcının kullanmasını sağlamak için “Fikir Tepsisi” adında küçük yapışkan kağıtlar konuldu. Anket yoluyla tüm katılımcılar, masalarına oy verme işlemi için konulan teknolojik cihazlarla çeşitli sorunlara önem sıralarını gözetmek kaydıyla 1 ile 5 arasında not verdi. Ortaya çıkan tablo, öğle arasının ardından yine katılımcılar tarafından değerlendirilmeye devam ediliyor.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password